Nico’s Culinaire Reis in Libelle Lekker!

Nico op Libelle Lekker

Goed nieuws!
Nico, oprichter van Nico’s Trattoria, is te vinden in Libelle Lekker—het gerenommeerde Nederlandse foodmagazine voor echte fijnproevers!

In een interview boordevol culinaire inspiratie deelt Nico zijn reis van Napels—de stad van pizza, pasta, verse vis en mozzarella—naar Amsterdam, het land van bitterballen, patat, haring en Gouda. Een behoorlijke cultuurshock, toch? Geruchten gaan dat hij voor het weer is gekomen. 😉

Hij vertelt het hartverwarmende verhaal achter Nico’s Trattoria en hoe zijn liefde voor koken begon bij zijn Nonna. “Zij stond altijd in de keuken. Elke zondag was polpette-dag—mijn favoriete dag van de week!” Volgens Nico is koken bovendien een meditatief proces:

“Je laat je stress los en focust op het moment. Het is pure mindfulness.”

Diezelfde passie drijft hem om zijn kennis te delen en anderen te inspireren.

Naast zijn verhaal vind je in het artikel ook een stap-voor-stap gids om zelf verse pasta te maken, met tips die hij rechtstreeks van zijn Nonna heeft geleerd. Plus, een paar van zijn favoriete recepten—zoals ravioli met ricotta en spinazie en reginette al ragù alla Genovese Napoletana.

Nico's recept op Libelle lekker magazine

Spreek je Nederlands? Pak een exemplaar van Libelle Lekker (of lees het artikel hier) en ontdek alle heerlijke details.
Geen Nederlands? Zoek een vriend die het wel kan, maak er een gezellige avond van en kook samen een van Nico’s recepten!

Geen van beide een optie? Dan blijft er maar één ding over: schrijf je in voor een van Nico’s kookworkshops en beleef het zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de auteur

Kim

In Australië geboren en gebakken, met een passie voor reizen, besloot ze haar wortels achter zich te laten en verhuisde in 2014 naar Europa. Ooit was ze makelaar, maar ze ruilde de “Te Koop” en “Verkocht” borden in voor chefschoenen en begon haar carrière in Italiaanse, Franse, Spaanse, Scandinavische en Japanse keukens. In 2023 hing ze haar chefschoenen aan de wilgen. Nu werkt ze als People Experience Manager bij Zenchef. Gelukkig voor Nico is schrijven (en van eten houden) een van haar hobby’s, en zo is ze begonnen met het schrijven van onze blogs! Ze kan geen ‘nee’ zeggen tegen bounty, en haar motto is dat ‘alles samen beter is’.

DEEL OP
Facebook
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Twitter